Miromy Medisch Pedicure

Tel: +31 (0)6 - 51 65 95 75

info@miromy.nl

Specialisaties

 

Risicogroep Diabetes en voeten:

  • De voeten van diabetespatiënten kunnen erg kwetsbaar zijn, waardoor een speciale behandeling noodzakelijk is. Diabetespatiënten hebben vaak last van vochtige of zweterige voeten en daardoor meer kans op schimmelinfecties. U hebt zelfs tweeënhalf keer zoveel kans een schimmelinfectie op te lopen als iemand zonder diabetici. Warme voeten worden vaak veroorzaakt door problemen in de bloedcirculatie als gevolg van aantasting van bloedvaatjes door een hoge bloedsuikerspiegel. Hierdoor krijgen de weefsels minder zuurstof en voeding. Tevens worden de afvalstoffen minder effectief afgevoerd, met als gevolg dat wondjes minder goed genezen.
  • Een ander gevolg is ook dat u zenuwen minder goed functioneren en het gevoel in u voeten kan verminderen of zelfs verdwijnen. Dat is extra lastig want uw lichaam waarschuwt u dan niet als er iets mis is met uw voeten. Kortom de voeten van diabetici moeten extra goed verzorgd worden. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding van uw behandelingen.

 

Risicogroep Reuma en voeten:

  • De voeten van mensen met reuma zijn extra kwetsbaar en vaak erg gevoelig voor ontstekingen, standsveranderingen en slijtage in de gewrichten. Het ontstaan van eelt en likdoorns aan reumatische voeten is het gevolg van een aantal factoren. Het vetkussen onder de bal van de voet wordt dunner, een afwijkende stand van de voet en/of tenen, maar ook slecht passende schoenen kunnen een rol spelen. De reumatische voet is erg gevoelig en pijnlijk. Het verwijderen van likdoorns en eelt en het behandelen van de nagels moet dan ook met de grootste zorg en vakkundigheid gebeuren. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding van uw behandelingen.

 

Orthese:

  • Een orthese is een siliconenmateriaal dat op maat wordt gemaakt op uw voet. Een orthese kan gemaakt worden met als preventie ( bv. scheef groeiende teen) maar ook als protectie (bv. ter voorkoming van een likdoorn) van een verandering van de voet. U krijgt van mij advies mee hoe de orthese te dragen.

 

Nagelbeugel:

  • Ingroeiende teennagel dan kan een nagelbeugel een oplossing zijn. De nagelbeugel corrigeert de nagel tijdens het groeiproces. Door de spanning die aangebracht wordt op de nagel wordt de nagel uit de nagelomgeving getrokken waardoor u van uw pijn wordt verlost.

 

Schimmelnagel(s):

  • Een veelvoorkomend probleem voor uw voeten zijn schimmelnagels oftewel kalknagels. Schimmelnagel(s) is geen mooi gezicht maar is ook erg besmettelijk. U kunt ook andere mensen in uw omgeving besmetten met uw schimmelnagel(s). Een schimmelnagel verdwijnt bijna nooit vanzelf!

 

LCN Wilde Pedique:

  • Wilde pedique maakt uw nagels mooi, ook voor schimmelnagels te gebruiken. Het materiaal corrigeert en repareert bij eventueel oneffenheden in uw nagels. U kunt kiezen uit een normale mooie aangebrachte gellaag of met een wit randje. De aangebrachte laag wordt uitgehard onder een UV lamp.

 

K.v.K. 17252897 - BTW nr. 152363270.B01 - Bank: IBAN NL91 RABO 0135 7244 06